Définition de la cigarette électronique

Source : Wikipedia

La cigarette électronique, ou l'e-cigarette, désigne un produit électronique destiné à simuler l'acte de fumer du tabac.
Elle produit une vapeur, ou "fumée artificielle", ressemblant visuellement à la fumée produite par la combustion du tabac. Cette vapeur peut être aromatisée et contenir ou non de la nicotine.
A la différence de la fumée produite par la combustion du tabac, cette vapeur n'a pas l'odeur du tabac et est censée contenir moins de substances cancérigènes. Elle ne contient pas de goudrons. 

LES BOUTIQUES J WELL


Nos magasins de cigarettes électroniques en Europe

TOUS NOS PRODUITS SONT GARANTIS 2 MOIS.
E-LIQUIDES FABRIQUÉS EN FRANCE

Nos cigarettes électroniques et autres produits sont garanties 2 moisNos cigarettes électroniques et autres produits sont garanties 2 mois

Hoe rook ik met de elektrische sigaret?

Overstappen van traditionele sigaretten naar de elektrische sigaret vereist weinig aanpassingen. Het inhaleren van de damp verschilt een klein beetje van het inhaleren van rook. Om hetzelfde genot te ervaren moet je voldoende damp inhaleren en daarvoor moet je wel iets steviger, dieper en langer trekken.

Dit raak je echter heel snel gewoon en na een paar dagen merk je gewoon geen verschil meer.

Zitten er schadelijke stoffen in de rook van een e-sigaret?

De damp die vrij komt lijkt op rook maar is in feite waterdamp. De damp verdwijnt haast onmiddellijk en is bijna compleet geurloos. In de damp zit er naast water nog nicotine, smaakstoffen en propyleen glycol. Dit laatste is echter veel onschuldiger dan het klinkt want het zit ook in oa. muffins.

Propyleen glycol lijkt gevaarlijk, wat is het?

e-Liquids gebruiken propyleen glycol als drager van smaakstoffen en nicotine. Het zorgt er ook voor dat de verdamper niet gaat uitdrogen. Propyleen glycol vormt waterdamp indien deze opgewarmd wordt.

De Amerikaanse Food and Drugs Administration heeft propyleen glycol als een veilig product gekeurd. Het is immers een stof die vaak gebruikt wordt in medicijnen, maar ook in ons dagelijks voedsel.

Mogen zwangere vrouwen electronisch roken?

Hoewel er nog meer wetenschappelijk onderzoek hiervoor moet gebeuren, raden we toch af om elektrisch te roken tijdens de zwangerschap.

De elektrische sigaret bevat immers nog altijd nicotine, hetgeen schade kan toebrengen aan de baby.

Zijn er nog mensen die moeten oppassen om te e-roken?

Mensen met hart- en vaatziekten raden we toch om eerst de huisarts te raadplegen alsook de bijsluiters van het toestel. Vooral hogere dosissen nicotine kunnen voor deze mensen gevaarlijk zijn.

Is elektronisch roken voordeliger voor de portemonee?

Absoluut. Omwille van de hoge taksen die bovendien steeds hoger worden is traditioneel roken haast onbetaalbaar geworden in België en in Nederland.

Als je overstapt op elektronisch roken, word je wel geconfronteerd met de initiële aankoopprijs van de kit. Echter in het onderhoud is e-roken stukken goedkoper. Dit variëert tussen 1/4e tot 1/2e van de prijs van traditioneel roken afhankelijk van hoe je het aanpakt. Belangrijk is dat je kiest voor duurzaamheid.

Waar mag ik elektrisch roken?

In feite mag je overal electrisch roken omdat er geen schadelijke rook vrij komt. Bovendien is de damp geurloos en heeft niemand er dus hinder van. Omdat er geen vlam is, bestaat er ook geen risico op brand.

In België mag je echter toch niet (raar maar waar) roken op openbare plaatsen.

Hoe het tankje vullen ?

Maak de dop van het eLiquid flesje los. Neem een vloeistof tankje in uw hand. Stop het topje van het vloeistof flesje in het gaatje van de vloeistof tank en vul het tankje met de vloeistof. (maximaal 90% vol! )

Hoe kan ik het beste de vloeistof tank onderhouden?

Een vloeistoftank is een verbruiksartikel en dient periodiek vervangen te worden. Mocht u de tank toch willen schoonmaken, haal dan het het kapje wat op de tank zit los en spoel het uit met water en maak het daarna weer droog.

Hoe lang kan ik doen met een flesje e-Liquid?

Niet iedereen inhaleert op de zelfde wijze, de een verbrand dus meer eLiquid doordat hij of zij langer inhaleert, en de ander weer minder door korter te inhaleren, maar het zal ergens tussen de 4 en 7 pakjes zijn.

Wat is een verdamper?

Een verdamper is het verwarmingselement in een elektrische sigaret.Het wordt gebruikt om de vloeistof te veranderen in damp. Er zitten kleine draadjes in de verdamper vergelijkbaar met die van het gloeidraad in een gloeilamp.Bij activering van de gloeidraad warmt deze  de vloeistof op en wordt veranderd in damp.Deze damp kan vervolgens worden ingeademd en uitgeademd als de rook in een traditionele sigaret.

Hoe weet ik of mijn verdamper aan vervanging toe is?

Een verdamper is een verbruiksartikel en dient zo nu en dan vervangen te worden.        Zodra u merkt dat de smaak van de e-Liquid afneemt weet uw dat deze aan vervanging toe is. Bij gemiddeld gebruik gaat een verdamper ongeveer 4 tot 6 weken mee.

Wat is de levensduur van een batterij?

De kwalitatiever batterijen voor de joyetech elektrische sigaretten gaan volgens onze testen minstens 1 a 2 jaar mee bij intens gebruik. Goedkopere modellen variëren van enkele maanden tot zelfs 1 dag (wegwerp-sigaretten).

Waarom lekt de elektrische sigaret voeistof?

Dit heeft verschillende redenen. (1): Doordat u de vloeistoftank teveel in en uit de sigaret haalt word het gaatje onder in de tank groter door slijtage wat ervoor zorgt dat deze e-Liquid gaat lekken, zorg er daarom altijd voor dat u uw vloeistoftank regelmatig vervangt.(2)Doordat uw de tank voller vult met e-Liquid dan de toegestane 90%, doordat de tank tot het randje toe vol zit komt er teveel druk in de tank waardoor de vloeistof naar buiten kan komen . Zorg er daarom altijd voor dat u de tank niet te vol vult.